Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan ik alsnog de schade verhalen na aanrijding taxipaal

Vraag gesteld door Go_maike op 15 september 2017

Hallo,

Ik heb afgelopen Juli mijn auto Total loss gereden op een taxipaal. Deze staat in een straat richting centrum. Ik was zoekende en had niet zo goed door dat ik richting het centrum in Arnhem reed. Echter om 11.00 gaan de palen omhoog, daarvoor is het vrij toegankelijk. Rond 11.00 reed ik over de paal, welke omhoog schoot en mijn auto doorboorde. Omstanders gaven aan dat ik al de 3e persoon die week was!! Handhaving kwam ter plaatste en gaf aan dat het ook niet goed aangegeven was en dit heel vaak gebeurt. Politie kwam ook ter plaatse en gaf aan dat de weg op zich al alleen voor vergunninghouders was en ik daar eigenlijk überhaupt niet had moeten rijden. Ambulance is ingeroepen ivm nekklachten, sloopdienst moest auto afvoeren etc.
Ik vraag me af in hoeverre ik al mijn kosten kan verhalen. Ik snap dat ik misschien die weg niet in had moeten rijden, maar om je auto dan Total loss te rijden, alle immateriële en materiële schade lijken me zeer zeker niet in verband staan met een verkeerde weg inrijden ? Zeker wanneer het niet duidelijk staat aangegeven en ik al de derde ben in 1 week. Ik zie vandaag dat ik het meest uitgebreide pakket heb mbt mijn wegenwachtservice en dus rechtsbijstand incl heb. Kan ik nog stappen ondernemen in deze?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft met uw auto gereden in een gebied dat vanaf 11.00 uur niet vrij toegankelijk was. Op dat tijdstip kwam een taxipaal omhoog, juist op het moment dat u daar overheen reed. Uw auto is totall los.

De wegbeheerder is aansprakelijk voor gebreken aan de weg die bij normaal weggedrag een gevaar en een risico op schade opleveren voor de weggebruiker. De vraag in dit geval is of u had moeten begrijpen dat u daar niet mocht rijden en dat u het risico liep op deze schade toen u op dat moment de

Uitgebreide informatie over de aansprakelijkheid van de wegbeheerder vindt u op onze website.weg inreed. Is er sprake van eigen schuld, dan is de wegbeheerder niet, of niet volledig, aansprakelijk.

Het aansprakelijk stellen van de wegbeheerder moet schriftelijk gebeuren. Vermeld in de brief hoe het ongeluk is ontstaan. Maak daarbij gebruik van onze modelbrief. Meld u ook dat er sprake is van nekklachten.

U geeft aan in het bezit te zjn van het wegenwachtpakket met rechtsbijstand. in dat geval kunt u uw zaak ook voorleggen aan de rechtsbijstand, welke wordt uitgevoerd door de Stichting MRT Rechtsbijstand, (MRT)Telefoon 088-2993900, Fax. 088-2993901, Postbus 739, 7900 AS, Hoogeveen (website:www.mrtrechtsbijstand.nl, e-mail: schade@mrtrechtsbijstand.nl).

Ik raad u in dit geval aan met uw rechtsbijstand contact op te nemen.