Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is het verplicht kosten te betalen voor een CAI aansluiting op een vakantiepark?

Vraag gesteld door Braun op 9 december 2015

Wij hebben een stacaravan op een vakantiepark.
Al jaren ligt er een kabel voor de CAI aansluiting. Deze is heel oud.
Deze aansluiting werkt niet naar behoren. De zenders zijn niet goed te zien, veel 'sneeuw". Meerdere mensen klagen hierover.

Wij maken geen gebruik van deze CAI aansluiting omdat wij zelf via KPN digitale TV in de caravan hebben aangeschaft. We hebben nu veel meer zenders en beter ontvangst. Wij ontvangen wel elk jaar een rekening van Euro 106,00 voor CAI aansluiting. We hebben gesproken met de manager van het park en uitgelegd dat wij geen gebruik hiervan maken. Maar we zijn toch verplicht deze kosten te betalen. Waarom moeten deze kosten worden betaald als wij geen gebruik hiervan maken en de ontvangst heel slecht is?

Zijn wij verplicht deze kosten te betalen?

Ik hoor graag van u.

Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet,
Brigitte Braun

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt of de camping u kunt verplichten tot afname  CAI aansluiting/kabel tv, ondanks dat u hier geen gebruikk van maakt. Bovendien is de verbinding ook nog eens gebrekkig.

Het is de vrijheid van de ondernmer om de recreanten te verplichten tot afname van een CAI aansluiting. Sommige ondernemers doen dit ter voorkoming van een wirwar aan schotels, hetgeen het aanzicht van de camping negatief beïnvloedt. De ondernemer handelt zodoende niet in strijd met de wet of de Recron voorwaarden.

Kwaliteit TV ontvangst
Nu u gehouden bent mee te betalen aan de tv-aansluiting, mag u wel eisen dat het ontvangst niet te wensen overlaat. Mocht de ondernermer hier geen verbetering in aanbrengen, dan heeft u de mogelijkheid om de klacht ter beoordeling voor te leggen aan de Geschillencommissie Recreatie.