Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

hoe krijg ik zo snel mogelijk m'n rijbewijs terug

Vraag gesteld door knabbel en babbel op 2 juli 2016

Op 25 april 2016 ben ik staande gehouden omdat ik de snelheid had overtreden ik moest ter plaatse een bedrag betalen en mijn rijbewijs inleveren. Het rijbewijs zou na 2 maanden teruggestuurd worden maar is tot op heden nog niet teruggestuurd en weten niet eens waar het rijbewijs zich nu bevind in Frankrijk of in Nederland. Op advies van de Politie Nederland heb ik nu de hulp van de ANWB ingeschakeld in de hoop dat zij ons kunnen helpen het rijbewijs met spoed terug te krijgen. Heb Frankrijk meerdere malen gebeld maar wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Uw hulp hebben we hard nodig! Dank U wel alvast voor Uw reactie.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Op 25 april jl. is uw rijbewijs in Frankrijk ingevorderd na het het begaan van een snelheidsovertreding. Het rijbewijs zou binnen twee maanden geretourneerd worden. Meer dan 2 maanden later bent u nog altijd in afwachting van het rijbewijs. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Onze ervaring leert dat het rijbewijs langer op zich laat wachten dan de genoemde 2 maanden. Rijbewijs wordt via het Nederlands Consulaat te Parijs of via het RDW gertourneerd. Raad u aan contact met hen op te nemen.