Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete ontbreken vignet Oostenrijk

Vraag gesteld door op 15 augustus 2020

Vrij onverwachts besloten wij niet via Zwitserland maar Oostenrijk naar huis te rijden. Totaal niet erbij stilgestaan dat we een vignet nodig hadden. We zijn niet aangehouden maar vermoedelijk registreren de camera's wel dat er op onze ruit geen vignet aanwezig was. Wat kunnen wij verwachten? Ontvangen wij wen boete thuis of iets dergelijks?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Op het laatste moment heeft u op uw terugreis naar huis besloten niet door Zwitserland maar door Oostenrijk te rijden. U heeft er niet bij stilgestaan dat een wegenvignet verplicht is. U vraagt zich af of u nu een boete tegemoet kan zien.

Wegenvignet is in Oostenrijk verplicht
Op alle snelwegen in Oostenrijk is voor motorvoertuigen tot 3500 kg een tolvignet verplicht. Uitzondering hierop vormt een aantal Sondermautstrecken waar geen vignetplicht geldt, maar wel apart tol betaald moet worden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen motorvoertuigen lichter en zwaarder dan 3500 kilo.

Boete
Langs de snelwegen wordt er met behulp van camera's gecontroleerd of een automobilist over het verplichte vignet beschikt. Bij gebreke hiervan riskeert u een boete van circa €120.

Op onze website vindt u meer meer informatie over boetes in Oostenrijk.