Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

problemen dieselverstuiver mazda cx5

Vraag gesteld door maxda cx5 rijproblemen op 4 juni 2018

hallo Michiel,
Bedankt voor je reactie.
Hierbij stel je nu de vraag of er door de dealer onderzoek is gedaan naar de oorzaak van het defect raken van de verstuivers als van de cilinder.

Bedoel je hiermee in het voortraject, dus bij melding van de storing op 1 mei, of bedoel je nu bij reparatie van de verstuiver. Hier heb ik nog geen terugkoppeling van gekregen, net zo min wat er nu precies aan de hand is met de cilinder. De monteurs van dealer Peeten nemen überhaupt nergens contact over op. Ze komen mij ook niet tegemoet voor het aanbieden van een leenauto nu mijn auto al vanaf 15 mei j.l. bij hun staat.
groet Jan van Rens
.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Uw vraag is het vervolg op een eerdere vraag op dit platform.

Ik doel op de bevindingen bij reparatie, opdat de oorzaak van de storing komt vast te staan. Een defecte turbo is meestal het gevolg van een andere storing cq gebrek.

Leenauto/ huurauto
Wanneer er sprake is van non-conformiteit kunt u een groot deel van de huurkosten voor vervangend vervoer op de garagist (verkoper) verhalen op grond van art 7:24 lid 1 BW, indien de garagist u geen vervangend vervoer ter beschikking kan stellen. Adviseer u wel schriftelijk (brief of e-mail) de verkoper om vervangend vervoer te vragen, waarbij u aangeeft anders de kosten van een huurauto op hem te zullen verhalen.

NB: ik verzoek u en de overige vraagstellers op dit platform om aanvullende vragen onder de oorspronkelijke vraag te stellen, teneinde het Experts Platform overzichtelijk te houden voor alle lezers.