Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

In juni op vakantie in Amerika,snelheidsovertreding begaan geconstateerd door radar 85 mph ipv 65 mph

Vraag gesteld door AQ op 3 augustus 2016

Naar een townhall gegaan op advies van de medewerker aldaar ,jezelf niet schuldig te laten verklaren om reden dat er misschien niet de hoogste boete uitkomt ,je krijgt vanzelf bericht om bezwaar te maken.
Nu inderdaad een brief ontvangen met 3 mogelijkheden.

Weet eigenlijk niet goed wat nu te doen.

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een snelheidsovertreding begaan in de Verenigde Staten en u heeft een brief ontvangen met drie mogelijkheden. U vraagt wat te doen.

Ik weet niet welke mogelijkheden er worden genoemd, maar uit uw verhaal begrijp ik dat u deze overtreding inderdaad begaan heeft. In dat geval raad ik u aan de boete te voldoen.***

Reactie van AQ:

Ik heb op advies in Amerika "not guilty" aangevinkt. Nu heb ik een brief ontvangen van de Town court waarin staat dat zij mijn not guilty plea hebben ontvangen. Bij alle opties die genoemd worden moet ik voor een bepaalde datum (nl. 26/7/16) reageren. Nu heb ik deze brief pas gister 2/8/16 ontvangen.
Nu heb ik de keuze uit drie opties.
1. Een advocaat in de arm nemen die voor mij contact opneemt met de rechtbank.
2. Ik wil een reductie van het vergrijp waarvoor ik meerdere malen schriftelijk contact moet opnemen met de rechtbank.
3. Als ik bovenstaande opties niet kies, dan moet ik de rechtbank schriftelijk of persoonlijk op de hoogte stellen als ik wil dat deze "zaak" een rechtszaak gaat worden.

Nu lijkt mij optie 2 het beste. Optie 1 en 3 zijn geen optie wat mij betreft.
Wat is uw advies hierin?***

Reactie van David Sjoer:

Als u wilt aantonen dat u niet schuldig bent, dient u hiervoor mijns inziens wel gronden aan te dragen. De eerste optie lijkt mij gezien de bijkomende kosten niet raadzaam en voor de derde optie bestaat de mogelijkheid dat u weer terug naar de Verenigde Staten moet.

Bij de tweede optie zult u waarschijnlijk aan moeten geven op grond waarvan u in aanmerking komt voor een vermindering van de boete, maar hierover hebben wij geen informatie.

Ik raad u aan contact op te nemen met de rechtbank.