Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Borg betalen bij verkoop stacaravan.

Vraag gesteld door Borg bij aankoop op 28 april 2015

Wij zijn van plan onze stacaravan te verkopen en lopen tegen wat regels van de camping aan. De belangrijkste regel is dat of de kopende of verkopende partij 1500 in kas moet storten als zijnde een borg. De uitleg van de camping eigenaresse komt er op neer dat als mensen hun stageld niet meer betalen dit de kosten dekt voor het verwijderen van de stacaravan door de camping en een kranenverhuurbedrijf.
We merken nu in de praktijk dat het kopers tegen houdt omdat het gewoonweg een groot bedrag is en voor ons als vertrekkende partij is het nog minder logisch een dergelijk bedrag ‘achter’ te laten.
Kortom kunt u aangeven wat de gebruikelijke maatstaven zijn, en is bovenstaand niet te omzeilen cq aan te vechten?!

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

Als u de stacaravan met behoud van de standplaats wenst te verkopen dan dient de campingeigenaar hiermee akkoord te gaan. Het is toegestaan dat de campingeigenaar een borg vraagt, al is 1500 euro aan de hoge kant en zou deze enkel gevraagd kunnen worden aan de nieuwe huurders.

Is de camping aangesloten bij de RECRON dan zijn in artikel 9 van de RECRON de voorwaarden de regels rondom verkoop te vinden. Hierin staat ook vermeld dat de verkoop van het kampeermiddel met behoud van plaats  slechts is toegestaan na schriftelijke toestemming van de ondernemer.