Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verhuur van eigen chalet op eigen grond en toch kosten moeten betalen

Vraag gesteld door Koelman40 op 4 januari 2017

Goedemiddag,

Wij hebben op een camping in Berkhout op een stuk eigen grond een eigen chalet staan, vanwege onze leeftijd gaan wij naar app. verhuizen en kunnen wij de chalet verhuren, deze huurder hebben we zelf gevonden en alle afspraken hebben we zelf geregeld en vastgelegd, de recreatieondernemer hoeft hier niks voor te doen. Wij hebben hier permanent gewoond wat gedoogd werd door de gemeente, dit hebben wij op papier, de huurder gaat hier als recreant in.

Nu hebben wij van de recreatieondernemer een verhuurcontract gehad welke wij moeten tekenen en waarin staat dat wij hem € 27,50 per week moeten betalen, als we hem vragen waarvoor dit is hij kan niet precies aangeven waarvoor dit is, voor het algemeen gebruik van de voorzieningen betalen we al onze jaarlijkse parkkosten.

Hij geeft aan dat hij bedrag mag vragen volgens artikel 8 van de Recron voorwaarden, geldt dit ook ingeval van een eigen Chalet op eigen grond?

Ik hoor graag van u.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U wil uw chalet op eigen grond verhuren. De ondernemer stelt dat op grond van art 8 RECRON voorwaraden (vaste plaats) hiervoor kosten in rekening mogen worden gebracht.

Nu uw chalet op eigen grond staat zijn de RECRON voorwaarden niet van toepassing. Uit de koopovereenkomst en het parkreglement moet blijken of u uw chalet mag verhuren. Zo ja, of u hiervoor kosten bent verschuldigd aan de ondernemer.