Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rijbevoegdheid aanvragen duitsland

Vraag gesteld door bartje66 op 24 januari 2017

Hoi, ik heb een rij - ontzegging gekregen in Duitsland van 10 maanden. Nu loopt die binnenkort af en moet ik hem opnieuw aanvragen. Alleen weet ik niet hoe dat moet. Is daar een standaard brief voor of moet ik dan weer naar Duitsland om het aan te vragen. Zijn hier ook kosten aan verbonden?
Alvast bedankt voor het meedenken!

Groet,
Bart

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Vanwege een verkeersovertreding in Duitsland heeft u een rijverbod van 10 maanden opgelegd gekregen. De termijn van het rijverbod is bijna verstreken. U vraagt zich af hoe u deze nu opnieuw kan aanvragen.

Graag verneem ik van u wat u bedoelt met opnieuw aanvragen? Heeft u uw rijbewijs opgestuurd en tot op heden niet retour ontvangen? Normaal gesproken hoeft u geen handeling te verrichten nadat de termijn van het rijverbod is verstreken.

Meer informatie over boetes Duitsland vindt u op onze website.***

Reactie van bartje66:

Goedemorgen, het is een ontzegging rijbevoegdheid voor 10 maanden die afloopt op 22 maart. Nu is het zo dat in het besluit staat dat niet automatisch de rijbevoegdheid weer hersteld is na verlopen van de termijn. Ik zal de rijbevoegdheid opnieuw moeten aanvragen om weer vanaf die datum in Duitsland te mogen rijden.
Mijn vraag is of ik dit zelf kan regelen of dat het middels een advocaat moet gebeuren. Zijn er bv standaard formulieren voor ? Wat zijn de kosten ? Ik heb mijn rijbewijs gewoon hier met een aan geseald papiertje met de ontzegging. Dus niet afgegeven maat wel naar Duitsland Limburg ad Lahn geweest om dit te laten doen.***

Reactie van Michiel Claesen:

Normaliter wordt in Duitsland de rijbevoegdheid automatisch hersteld na verloop rijverbod. Wij beschikken niet ovr voorbeeldbrieven om rijbevoegdheid na verstrijken rijverbod aan te vragen.

Kunt u mij kopie brief mailen, waarin noodzaak herstel rijbevoegdheid niet automatisch wordt verlengd?***

Reactie van bartje66:

Goeiedag Michiel,

Ik heb een mail gestuurd met bijlage***

Reactie van Michiel Claesen:

Uit de toegezonden stukken maak ik op dat het hier niet gaat om een gewone verkeersovertreding maar om een verkeersmisdrijf. Er is dan ook geen rijverbod maar een rijontzegging opgelegd.

Duitse ingezetenen dienen opnieuw examen af te leggen na verloop van de rijontzegging. Hoe ze hiermee in uw geval zullen omspringen is voor ons niet duidelijk.

Ik heb van het Ambtsanwalt Limburg de naam van de dossierbehandelaar ontvangen alsmede zijn doorkiesnummer. Deze gegevens heb ik u inmiddels toegezonden.***

Reactie van bartje66:

Hallo Michiel. inderdaad als antwoord op jouw email zou ik heel graag willen dat je nog voor mij contact zoekt met Limburg ad Lahn. Hopelijk ook de zaak kan oplossen voor mij ?
Succes,
Groet Bart***

Reactie van bartje66:

Goedendag, Ik heb niets meer vernomen van de ANWB experts Michiel Claesen of een ander ! Ben erg benieuwd of er nog contact is opgenomen met dhr Ochs in Duitsland ?
een bericht over voortgang AUB ?
groet,
Bart***

Reactie van Michiel Claesen:

Heb vandaag andermaal getracht telefonisch contact te leggen met dhr Ochs in Duitsland, echter tevergeefs.

Vanmiddag probeer ik het opnieuw.

P.S. normaliter strekt onze service op basis van uw lidmaatschap niet zo ver, maar nu deze procedure voor ons eveneens onbekend is, bied ik u deze service aan.