Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

onterecht opgelegde snelheidsboete

Vraag gesteld door Hans Scholten op 6 maart 2018

De A27 kent vanwege wegwerkzaamheden een lang traject met snelheidsbeperkingen (90km). Vlak voor Hilversum zag ik rechts een bord met 120 km, einde snelheidsbeperking dacht ik. Kort daarop stond achter een viaduct een flitser. Dat vond ik al vreemd, na einde snelheidsbeperking een flitser? Even verder stonden inderdaad weer borden 90 km. Dat leverde een boete op van EUR 40,-- (gemeten snelheid 95 km). In bezwaar gegaan met als reactie dat ik geen bewijs heb geleverd. Hoe kan ik dat bewijs leveren? Ik ben hier woedend over, dat bord had omgedraaid moeten worden of afgedekt. Nu kan ik naar de kantonrechter maar heeft dat zin?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een boete voor te hard rijden op de snelweg. Uw bezwaar is afgewezen wegens te weinig bewijs. U vraagt of het zin heeft om naar de rechter te gaan.

Uw bezwaar is afgewezen op grond van het feit dat u uw verhaal niet kunt bewijzen. De rechter kan uw verhaal aanhoren en beoordelen. Of het bewijs daarin de doorslag geeft kan ik u niet zeggen. Wel kunt u voor de rechter duidelijk omschrijven wat er aan de hand was. Dat kan overtuigender zijn dan een brief. Heeft u tijd om te gaan, dan zou ik zeker proberen. Waren er wellicht getuigen? In dat geval zou ik een verklaring meenemen die u kunt overleggen of voorlezen.