Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motorlampje blijft branden, Fabrieksfout?, wat te doen?

Vraag gesteld door Avensis Verso 2002 op 23 februari 2015

Beste mevrouw, heer,

Wij hebben 29 jan. 2015 een Toyota Avensis verso uit 2002 gekocht. Na 2weken begon het motorlampje te branden. Naar de garage terug geweest. Auto zou te lang hebben stil gestaan, was een vuiltje achter de katalysator. Nu 2 weken later brandt het motorlampje weer. Na zoeken op internet blijkt dit een vreselijk euvel te zijn. We zijn erg geschrokken. Wat te doen? Kunt u contact met mij opnemen?
Mvrgr,
MBoom

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Allereerst dient te worden vastgesteld, middels het uitlezen van de boordcomputer van de auto, wat nu de oorzaak is van de storing.

Nadat de oorzaak van de storing is vastgesteld, komt men pas toe aan de juridische aspecten van het verhaal.

Voor onze handige juridische stappenplan verwijs ik u op voorhand naar onze website: http://www.anwb.nl/rechtshulp/koop-en-onderhoud/klachten-na-aankoop/klachten-na-aankoop***

Reactie van David Sjoer:

Ter aanvulling:  u moet ten eerste de garage waar u de auto heeft gekocht, verzoeken het gebrek op te sporen en te verhelpen. U heeft wel de plicht om zelf onderzoek te doen naar de auto bij aankoop, maar als deze gebreken vertoont waarvan u geen weet kon hebben, dan kan de garage mogelijk verplicht gesteld worden dit te verhelpen.  Volgens de wet geldt in ieder geval dat u mag verwachten dat het product de eigenschappen bezit die voor een normaal en veilig gebruik nodig zijn.