Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Levensduur motorblok Peugeot 3008

Vraag gesteld door Kees den Elzen op 28 september 2016

Onze 6-jaar oude Peugeot 3008 1.6 l benzine, moet na 66.000 kilometer een vervangend motorblok volgens de merkdealer. Dat is geen garantiewerk maar wel vééél sneller dan we verwachtten. Volgens ons een ondeugdelijk produkt.
Wat mogen we normaliter verwachten van de levensduur van een motorblok?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

De motor van uw Peugeot 3008 1.6 (2010/66.000km) moet volgens de dealer vervangen worden. Garantie is niet aand e orde. U vraagt zich af wat u redelijkerwijs mag verwachten van een motorblok van een Peugeot 3008.

Hoogstwaarschijnlijk handelt het hier om de ons wel bekende THP-motor, waarvan bekend is dat deze tot veel problemen kan leiden.

Bij normaal gebruik en onderhoud volgens schema mag u van een gemiddelde benzinemotor een levensduur van circa 250.000 km verwachten.

In casu kunt u zich beroepen op (non-)conformiteit ex art 7:17 BW e.v. In alle redelijkheid had u op grond van met name de kilometrage niet te verwachten dat de motor nu al aan vervanging toe is.

Op grond van conformiteit dient de dealer (verkoper) de motor te vervangen. Kosten komen in beginsel voor rekening van de dealer. In casu is het redelijk dat u - bij plaatsing van een nieuwe motor - een deel van de kosten draagt als gebruiksvergoeding.

Mocht u met de dealer niet tot een vergelijk komen, schakel dan uw rechtsbijstandverzekering in of leg het geschil voor aan de GEschillencommissie Voertuigen.

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.***

Reactie van Ronald14:

Hallo heer Claesen

Aangezien ik net op dit platvorm ben gaan zoeken kom ik al direct zo eenzelfde probleem tegen !
Ik heb een Peugeot 208 Vti en dat is ook een THP motor 3 jaar geleden gekocht bij een officiele Peugeot garage alwaar ik 1 jaar garantie had.
De Auto had er met de vorige eigenaar al 52000 km op zitten en nu staat er 83000 km op.
Op de terugweg 5 weken geleden vanuit Duitsland gaf de auto motorproblemen aan en moest ik de ADAC erbij halen.
Kortom hij staat nu bij Peugeot dealr met een kapot motorblok.
Ondanks dat ik binnen het jaar dat ik nog garantie had aangeven heb het olieverbruik niet te vertrouwen 1 liter op de 2000 km gaf de garage na een test gedaan te hebben er geen aanleiding was om er iets aan te doen.
Ik heb nu een hele grote kosten post wat moet ik nu verder voor aktie ondernemen de desbetreffende garage zegt er niets aan te doen.
Ik heb de informatie nu open staan bij Peugeot Importeur en hoop zo nog wat coulance te krijgen ?
De auto is nu 5 jaar oud maar 83000 km is dus ook veel te jong !***

Reactie van Ronald14:

Ik heb het vinkje aangezet en wacht op reactie t.a.v. mijn epistel over de Peugeot 208