Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

We hebben een erg hoge boete gekregen voor een kleine snelheidsovertreding in Australië, kan dit kloppen?

Vraag gesteld door Kees de haas123 op 4 februari 2018

Beste ANWB,

Wij zijn net een aantal dagen terug van een reis met een camper door Australië.
Nu kregen wij via de mail van het verhuurbedrijf een boete doorgestuurd voor te hard rijden. Dit gaat om 7 km te hard op een weg waar je 80 mag. Deze is gecorrigeerd tot 4 km per uur te hard en hier krijgen we een boete voor van 3171 dollar. Dit is ongeveer €2055,-. Ik heb geen problemen met een boete want ik heb blijkbaar te hard gereden, alleen dit vind ik wel een extreem hoog bedrag voor zo'n overtreding.

Mijn vraag is wat ik hier nou mee moet doen?

M.v.g. kees

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een boete ontvangen vanuit Australië. U heeft een hoge rekening ontvangen via het verhuurbedrijf.

Over het algemeen stuurt het verhuurbedrijf alleen een aankondiging of informatie door over een boete. Het verhuurbedrijf is niet de instantie die boetes int.

Ik kan u niet zeggen of deze boete terecht is. Het lijkt mij wel een zeer hoge boete voor alleen 4 km te hard rijden.

U zou contact moeten opnemen met het verhuurbedrijf om na te gaan waar de boete precies voor is. Dit moet uit de stukken zelf blijken. Wij hebben geen indicaties van boetes in Australië.

Een boete vanuit Australië wordt niet volgens een verdrag door het CJIB in Nederland geïnd. In Australië zelf kan dit uiteraard wel. Als u niet betaalt, dan kan dit in Australië geregistreerd worden. De boete kan dan oplopen en dit kan voor problemen zorgen bij een volgend bezoek aan het land.