Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat te betalen?

Vraag gesteld door Yabadabadoo op 30 augustus 2017

2 mnd geleden is de brandstofpomp van mijn auto vervangen.
Nu blijkt dat de vlotter niet goed werkt van de nieuwe Bosch pomp.
De garage vervangt deze onder garantie echter het arbeidsloon en 1 of andere ring moet ik nogmaals betalen.
Kan dit zomaar? het is toch niet mijn schuld dat deze defect is gegaan?
Ik mag toch aannemen dat garantie op een reparatie geldt voor het onderdeel en het arbeidsloon?
Het is geen BOVAG garage zo ver ik weet.

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Twee maanden geleden is de brandstofpomp van uw auto vervangen bij een niet BOVAG garage. De vlotter blijkt naderhand niet goed te werken. De garagist wil de brandstofpomp onder garantie vervangen maar het arbeidsloon en een ring dient u zelf te betalen. U vraagt zich af of het zomaar kan.

Op grond van de algemene BOVAG voorwaarden hebt u 3 maanden garantie op de uitgevoerde reparatie en de daarbij gebruikte onderdelen. Maar omdat de betreffende garagist niet is aangesloten bij de BOVAG kunt u daar geen beroep op doen.

Een garantieverstrekker mag voorwaarden verbinden aan de garantie. Echter, ondanks het feit dat de garagist niet is aangesloten bij de BOVAG mag u op grond van de wet wel redelijke verwachtingen hebben van de uitgevoerde reparatie. U hoeft niet te verwachten dat het vervangen onderdeel zo snel alweer kapot gaat. De daaruit voortvloeiende kosten hoeft u evenmin te verwachten.

U kunt de verkoper op het voorgaande aanspreken. Als u er desondanks niet uitkomt en u beschikt over een rechtsbijstandsverzekering, dan kunt u hen inschakelen. Als u daar niet over beschikt zou u de afweging kunnen maken om het geschil bij de rechter aanhanging te maken.

Meer informatie over reparatie en onderhoud vindt u op onze website.