Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkingboete in Budapest terwijl had ik al parkeerkaart gekocht!!

Vraag gesteld door Asiyeh op 20 december 2016

In zomervakantie was ik voor 3 dagen in Budapest. Daar moest je bijna overaal betalen voor parkeren. De prijs valt erg mee, dus ik hoefde niet bang zijn om betalen. Op laatste dag had ik een gele enveloop onder mijn ruiterwisser. Toen ik geopend had zag ik een boete. Helemaal mooi ingepakt. Ik had al betaald voor parking. Ik dacht misschien mog ik niet daar parkeren daarom heb ik boete. Ik ben met dat envelop naar receptie van mijn hotel gelopen en daar heb ik gehoord dat meestaal gebeurd voor buitenlandse auto (duure auto's). Volgens receptiones ik kon beste fotos maken van mijn parkeerkaart en gaan bezwaar maken over boete als die aankoomt. Ik heb dat gedaan maar nu EPCPLC heeft mijn bezwaar geweigerd en vraag naar orginele parkeerkaart. Die heb ik al lang weggegooit. Ik heb alleenmaar foto's van. Ik vraag mij af of hoe moet ik reageren en als ik niet betaal dan???


Groeten,
Asiyeh

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Ondanks dat u parkeergeld had voldaan bent u desondanks toch beboet in Hongarije. Originele parkeerkaartje heeft u niet meer, wel een foto van parkeerticket. EPCLC eist de priginele bon als bewijs.

Mocht u parkeergeld via de PIN of creditcard hebben voldaan, dan kunt u kopie betalingsbewijs als onderbouwing vann uw bewijs overleggen. Het spreekt voor zich dat u bij een volgende onterechte parkeerboete vooral parkeerticket dient te bewaren tot circa jaar na dato.

Meer informatie over verkeersboetes Hongarije vindt u op onze website.