Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boeten betalen, slagboom open van Autostrada, toch kaartje laten zien

Vraag gesteld door JolandaKdW op 8 juni 2016

Wij reden de oprit tot de autostrada op maar de slagbomen stonden open en wij zijn dus doorgereden. 10 km later moesten we eraf en vervolgens een kaartje in de automaat stoppen. Dat hadden we uiteraard niet. Het volle tarief werd berekend van 60 euro, ter plekke het werkelijk bedrag ad 3,10 betalen en voor het restant kregen we een bon mee. Hoe nu te handelen? Ik ben niet van plan dat te betalen, de slagboom stond open nl. Verder schoot het bij mij verkeerd dat er werkelijk niemand engels spreekt die daar in die hokjes zitten, belachelijk als je zoveel met toeristen te maken krijgt.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U bent op een tolweg in Italië ten onrechte angeslagen voor het maximale tarief voor desbetreffend traject. Ter plekke heeft u het werkelijke tolbedrag afgerekend. Staat nu nog een kleine € 57 open. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

U kunt een mail sturen met uitleg over wat er is gebeurd en uw bezwaar tegen de hoogte van het te betalen bedrag naar het in het bericht opgegeven adres of anders naar info@autostrade.nl