Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto in het buitenland en in Nederland

Vraag gesteld door Xelaamsterdam op 23 mei 2017

Zowel ik als mijn partner gebruiken de auto zowel in Nederland als in Spanje. Nu werd ik gisteren aangehouden door de spaanse politie en die gaven aan dat ik mijn kenteken moest veranderen naar een spaans kenteken. Ik ben niet langer dan 6 maanden in Spanje geweest. Dus ik berijp niet waarom ik dit zou moeten doen. Nu staat de verzekering op naam van mijn partner en het kenteken op mijn naam. Moet ik hier een aanpassing doen? Of wat is handig? Vr. groet Xela

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U bent in Spanje aangehouden door de Spaanse politie die u verzocht heeft om met een Spaans kenteken te rijden. U bent niet langer dan 6 maanden in Spanje geweest en begrijpt daarom niet waarom u een dergelijk verzoek krijgt.

Resident
Bent u geen resident dan kunt u met uw Nederlandse kenteken 6 maanden rijden in Spanje. Sommige Nederlandse verzekeringsmaatschappijen hebben beperkingen als u met uw auto langer in het buitenland verblijft. U blijft dan in Nederland wegenbelasting betalen en ook de Nederlandse APK keuring blijft van toepassing. Echter als resident in Spanje dient uw auto een Spaans kenteken hebben.

U kunt altijd contact opnemen met onze zusterclub RACE in Spanje. Zij kunnen u meer vertellen over de Spaanse regelgeving.