Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

huurauto wordt later opgehaald dan afgesproken, volgens verhuurder wordt de deal afgebroken. mag dit?

Vraag gesteld door Frans1969 op 4 februari 2015

Door mijn plotselinge omstandigheden kon ik mijn reservering niet meer 48 uur van te voren gratis wijzigen. ik neem alsnog een vlucht van 3 dagen later en de verhuurder laat weten dat onze huur-deal niet meer door kan gaan en wil maximaal de auto 24 uur vasthouden.
in de voorwaarde staat: "Indien u de auto later op komt halen dan op de voucher vermeldt staat, neem dan contact op met Auto Europe opdat uw reservering hierop aangepast kan worden".
Bij deze voorwaarde regel wordt niet gesproken over wanneer de wijziging mag plaats vinden en of een evt wijziging 's toeslag.
is dit terechte handeling van autoeurop.nl en coldcar?

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Wanneer u een overeenkomst sluit dan is deze in principe bindend. In de algemene voorwaarden bij de overeenkomst staat aangegeven welke verplichtingen u en de verhuurder over en weer hebben.

U moet het huurbedrag betalen en de auto op het afgesproken moment ophalen. De verhuurder moet de auto ter beschikking stellen op het afgesproken moment. Indien u de auto niet komt ophalen op het afgesproken moment dan komt u uw deel van de overeenkomst niet na. Omdat u de wijziging niet binnen 48 uur hebt kenbaar gemaakt mag de verhuurder de overeenkomst ontbinden.

Gratis een overeenkomst wijzigen is een coulance van de verhuurder en kunt u niet afdwingen vanuit de wet. U kunt in de algemene voorwaarden nagaan of u verplicht bent de volledige huursom te voldoen.

Tot slot is het aan te raden contact op te nemen met uw annuleringsverzekering (indien u die hebt afgesloten), mogelijk is er een dekking in verband met uw plotselinge omstandigheden.

Meer informatie en advies over het huren van een auto vindt u op: http://www.anwb.nl/rechtshulp/op-vakantie/met-de-auto-op-reis/auto-huren-buitenland