Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gordel plicht in Duitsland met camper van 1988

Vraag gesteld door dion94 op 27 maart 2017

Goeiemiddag Meneer/Mevrouw.

Ik heb van de zomer een vrachtwagen camper gehuurd (c1) om met 6 personen naar Duitsland te gaan maar nu is de wetgeving in Nederland zo als de camper voor 1997 is dan hoeven er geen gordels in te zitten en die zitten er namelijk ook niet in maar nu is mijn vraag hoe zit het met de wetgeving in duitsland als ik met 6 personen daar naartoe ga met een camper zonder gordels.
Kun u hier mij misschien wat meer over vertellen?
Graag hoor ik van u

Met vriendelijke groet , Dion Neleman

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft voor de zomervakantie een camper (1988) >3500 kg gehuurd om daarmee met 6 personen naar Duitsland te gaan. De camper heeft achterin (op de naar voren gerichte zitplaatsen) géén gordels. U vraagt zich af of het in Duitsland eveneens toegestaan is personen te vervoeren op - naar voren gerichte - zitplaatsen die niet zijn uitgerust met een gordel.

Op grond van de Duitse wetgeving is het eveneens toegestaan om personen in een camper (1988) te vervoeren op naar voren gerichte zitplaatsen, welke niet zijn uitgerust met gordels.

Kinderen
Voor kinderen gelden er afwijkende regels. Zo mogen kinderen tot 3 jaar überhaupt niet vervoerd worden op een zitplaats zonder gordel.

Meer informatie over verkeersregels in Duitsland vindt u op onze website.