Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bekeuring Frankrijk, 2 mnd rijontzegging + medische keuring vlgs prefecture de Haute Marne. Is het mogelijk deze keuring in NL te doen?

Vraag gesteld door Peukie op 2 maart 2016

Wegens snelheidsovertreding, rijbewijs alweer terug ontvangen, maar kan alleen de ontzegging opheffen door een medische keuring te doen. In de toelichting staat alleen dat dit volgens bij een arts goedgekeurd door de provincie Haute Marne gedaan kan worden. Dit lijkt me niet in verhouding met de overtreding. Is er een mogelijkheid dat ik deze keuring in Nederland kan doen?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Naar aanleiding van een snelheidsovertreding in Frankrijk dient u (naast geldboete/rij-ontzegging) een medische keuring te ondergaan. Keuring dient te geschieden door een arts in de provincie Haute Marne. U vraagt zicfh af of deze keuring niet door een arts in Nederland uitgevoerd kan worden.

De medische keuring dient in principe te worden uitgevoerd zoals staat omschreven, tenzij justitie in Frankrijk instemt met uw verzoek de medische keuring - gelet op afstand/kosten/werk - in Nederland te laten plaatsvinden. U dient dit verzoek schriftelijk bij desbetreffende instantie in te dienen.***

Reactie van Michiel Claesen:

Graag verneem ik van u of hoe een en ander is afgelopen. Heeft u de medische keuring ondergaan? En zo ja; in Nederland of toch in Frankrijk.

VErneem gaarne van u.***

Reactie van Peukie:

Hallo Michiel, de keuring in NL was afgewezen en daarom heb ik de keuring in Frankrijk gedaan, bij een van de goedgekeurde artsen. Stelde niet veel voor, ogen, oren test en check van evenwicht en hart, bloeddruk.

Kosten, Eur 33,-. Daarna met het keuringsrapport naar de prefect soort gemeentehuis en daar alles ingeleverd. Geen kosten aan verbonden. Er werd mij medegedeeld dat ik direct weer mocht rijden. Kreeg enkele weken de bevestiging per post.

Alles goed te doen, kost alleen tijd en moeite naar Frankrijk te reizen.***

Reactie van Michiel Claesen:

Heel hartelijk danken voor uw reactie. Met deze praktische informatie kunnen wij vele andere ANWB leden - in een gelijksoortige situatie - van dienst zijn.

Dank.

Grt Michiel