Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe wordt het schadebedrag aan een huurauto berekend?

Vraag gesteld door Schade huurauto op 5 april 2017

Ik heb schade opgelopen aan een huurauto, maar ben het niet eens met de hoogte van het bedrag. Heb aan het verhuurbedrijf gevraagd om dit te verklaren, omdat de rekening bijna 500 euro bedraagt voor een kleine lakschade aan een velg. Hierop heb ik het volgende antwoord gekregen. Als de reparatie niet direct wordt uitgevoerd maakt men gebruik van een "matrix", deze procedure zou zijn geaccepteerd door de autoverhuur industrie. Is dit een bekende procedure? Met vriendelijke groeten, W. Schelvis

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft met een huurauto een lichte schade gereden aan één van de velgen. De verhuurder stelt de schade - aan de hand van een matrix - vast op circa € 500,-. U heeft uw bedenkingen over de begrote schade. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Ik vind dat u recht heeft op een specificatie. Wellicht is vervanging van de velg, uitlijnen, etc niet noodzakelijk is. Om welk merk auto/velg handelt het hier? Kunt u ons één of meer foto's per email (experts@anwb.nl) toezenden? Hoe hoog is uw eigen risico ter zake?