Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Garantie Duitsland

Vraag gesteld door Pim- op 24 oktober 2017

Op 30-12-2016 hebben wij een auto aangeschaft in Duitsland. Deze auto is vorig weekend afgesleept door de ANWB met een defecte motor. Het vervangen van de motor is dusdanig duur dat de auto eigenlijk als total loss gezien kan worden.

Op internet heb ik gelezen dat de garantie in Duitsland goed geregeld is voor particulieren. Kan de ANWB aangeven wat mijn rechten zijn en heeft de ANWB wellicht voorbeeld brieven, waarmee ik het garagebedrijf aansprakelijk kan stellen?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Eind 2016 heeft u een auto bij een autobedrijf in Duitsland aangeschaft. Vorig weekend is de motor stuk gegaan. U vraagt zich af of u deze schade op de Duitse garagist kunt verhalen.

Nu er Duits recht van toepassing is (hoewel het Duitse consumentenrecht ook afkomstig is van het Europese recht), kunnen wij u helaas niet optimaal adviseren.

Beschikt u over ANWB Europa Service Compleet of een rechtsbijstandverzekering? Schakel dan rechtsbijstand in.

Europees Consumenten Centrum
Beschikt u niet over rechtsbijstand? In dat geval kunt u gratis gebruik maken van de diensten van ECC. Er is immers sprake van een geschil met een bedrijf, welke gevestigd is in een andere EU-lidstaat. Meer informatie over het ECC vindt u hier.