Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

chalet overkapping

Vraag gesteld door 12/ op 5 mei 2018

wij hebben een chalet op huurgrond hier willen wij een overkapping aanzetten maar dit moeten wij laten doen door een aannemer van de campingeigenaar en mogen niet zelf plaatsen wij hebben zelf een bouwbedrijf mag de campingeigenaar dit eisen.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een chalet op een camping. U wilt een overkapping laten plaatse. U zou de aanbouw graag zelf willen bouwen. U heeft zelf een bouwbedrijf. Dit moet echter door de aannemer van de campingeigenaar gebeuren. U vraagt of dit mag.

Voor het bouwen van een overkapping is toestemming nodig van de campingeigenaar. Vaak zal de overkapping aan bepaalde eisen moeten voldoen. De campingeigenaar geeft aan dat de bouw via zijn eigen aannemer moet gebeuren. Dat kan onredelijk zijn als de prijzen bijvoorbeeld beduidend hoger zijn dan in de markt gebruikelijk is.

Als voor iedereen dezelfde regels gelden, er geen te hoge prijzen worden berekend en de regels duidelijk zijn gecommuniceerd dan kan de campingeigenaar deze voorwaarde stellen.

In uw geval heeft u een eigen bouwbedrijf en zou u de bouw goed zelf kunnen uitvoeren. U kunt altijd met de campingeigenaar in gesprek te gaan om te kijken of in uw geval een uitzondering gemaakt kan worden. U zou bijvoorbeeld kunnen kijken of u samen met de aannemer het werk kunt uitvoeren.