Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tol Italie niet afgeschreven van Creditcard. Wat nu?

Vraag gesteld door Henkio op 31 mei 2018

Vanaf Pisa naar Milaan gereden. Bij het verlaten bij Milaan de in Pisa verkregen bon in de automaat gestopt en daarna mijn creditcard ingevoerd. Die kwam terug en er werd "arrivederci" gezegd. Op de rode knop gedrukt voor een bonnetje, dat gepakt en door de geopende slagboom gereden. Alles OK zou je zeggen.
Maar nu, na meer dan een week, is het bedrag op de bon nog steeds niet van mijn creditcard afgeschreven. Ik heb geen zin in een boeteaanmaning over een paar maanden en een bezwaarprocedure. Wat is wijsheid?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U bent van Pisa naar Milaan gereden. Bij het verlaten van Milaan hebt u de in Pisa verkregen bon aangeboden bij de automaat en vervolgens ook uw creditcard. Vervolgens kreeg u een bonnetje en kon u doorrijden. Een week later is er nog steeds niets afgeschreven van mijn creditcard. U wilt een boete voorkomen en vraagt wat wijsheid is.

U hebt een bonnetje waarmee u kunt aantonen dat u betaald hebt. Dat zou voldoende moeten zijn, indien u een boete ontvangt, om aan te tonen dat u weldegelijk uw betalingsverplichting bent nagekomen. Het advies is om contact op te nemen met uw creditcardmaatschappij om te vragen hoe dergelijke betalingen worden verwerkt en binnen welke termijn.

Meer informatie over tol in Italië vindt u op onze website.***

Reactie van Henkio:

Ik heb contact gehad met de creditcardmaatschappij. Deze deelde mij mee, dat sommige tolbedrijven hun transacties verzamelen en dan gebundeld aanbieden aan de creditcardmaatschappijen. Ook heb ik navraag gedaan bij het tolbedrijf en van hen het antwoord gekregen dat alles met mijn kenteken OK is. Het zal dus wel goed komen. Mocht dat niet zo zijn, dan kom ik er nog op terug.