Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ik heb een boete, voor het verlaten plaats ongeval, ter hoogte van €900,-is dat terecht?

Vraag gesteld door pieter2210 op 12 september 2016

Bij verlaten parkeerplaats achteruit tegen een auto. Getuigen aanwezig. Kenteken en naam en telefoonnummer achtergelaten op briefje ruitenwisser. Schuld erkent.
Volgens getuigen, duitsers, was dat voldoende. Brief gekregen van oberstaatsanwalt met vraag om verklaring. Heb ik verstuurd uitgebreid in het duits. Als reactie kreeg ik een brief waarin niet is gereageerd op mijn verklaring, wel met een boetebrdrag van €900,00. Wat kan ik nog doen??

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een boete uit Duitsland ontvangen omdat u na een aanrijding op een verlaten parkeerplaats de plaats heeft verlaten. U heeft bezwaar gemaakt, maar hierop wordt niet ingegaan.

Bij het veroorzaken van een dergelijke schade dient - bij afwezigheid van de eigenaar van de beschadigde auto - te allen tijde een melding te worden gemaakt bij de politie. Indien deze melding uitblijft, betitelt men dit als vluchten na veroorzaken verkeersongeval.

Wij adviseren in dit soort gevallen om door aan te geven dat u alle moeite heeft gedaan om de eigenaar van de auto te bereiken door middel van getuigenverklaringen, langdurig gewacht, NAW gegevens achtergelaten.

Als u ook geen bevestiging heeft ontvangen van uw bezwaar, dan raad ik u aan contact op te nemen en na te gaan of het bezwaar wel is behandeld. Als het goed is staan er op de huidige brief ook bezwaarmogelijkheden vermeld.

Meer lezen over verkeersboetes uit Duitsland.