Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervalt het recht op toegezegde korting bij betaling factuur, waarin de korting niet blijkt opgenomen

Vraag gesteld door Tutor op 30 april 2015

Landal Green Parks geeft in zijn gids 2014 (pag.7) aan, dat er automatisch een korting van 20% wordt gegeven wanneer de vakantiewoning mede bestemd is voor kinderen. Wij (14 volwassenen en kinderen) hebben op 1 oktober 2014 vier bungalows gereserveerd voor een lang weekend vanaf 1 mei 2015.

Wij hebben de rekening in twee delen betaald. Vlak voor dit lange weekend heb ik de papieren nog even geraadpleegd en vastgesteld, dat de beloofde korting niet is verwerkt en heb daarover contact gehad met LGP. Nu stelt deze dat vanaf 2015 deze korting niet meer wordt gegeven.
Op mijn reactie dat ik in 2014 heb geboekt en dat nergens is aangegeven, dat deze korting in 2015 niet meer zou worden gegeven, reageert LGP dat ik de factuur betaald heb daarmee de deal heb geaccepteerd.

Mijn vraag is, is dat juist?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U meent op grond van de brochure van LGP recht te hebben op een korting van 20%. LGP stelt dat deze korting per 01 januari 2015 niet langer wordt verstrekt en dat u door betaling van de volledige huursom er blijk van heeft gegeven hiermee akkoord te zijn.

Zover ik op basis van de mij beschikbare gegevens kan beoordelen, acht ik de kans op enig succes als nihil. Bovendien kunt u de zaak niet langer ter beoordeling voorleggen aan de Geschillencommissie, nu de fatale termijnen inmiddels verstreken zijn.

Een eventuele gang naar de Kantonrechter raad ik af; procedurele kosten afgezet tegen de geringe kans op succes.