Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Opel Zafira brandstofdruk regelaar niet meer leverbaar

Vraag gesteld door Opel Zafira brandstofdruk op 21 juli 2016

Ik heb een Opel Zafira 2.2 benzine van 2009.
Volgens Opel-garage is de brandstofdruk regelaar defect.
Die is al 1,5 jaar niet meer leverbaar hetgeen betekent dat ik de auto naar de sloop kan brengen terwijl de garage ook zegt: "dat kan toch niet waar zijn".
Ik heb Opel Nederland benaderd die het probleem bevestigd maar verder niet reageert hoe dit op te lossen.

Is er zoiets als een leveringsplicht cq hoe dit op te lossen?

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

Een technische collega heeft contact opgenomen met diverse partijen om te informeren naar een oplossing, maar dat heeft helaas nog geen resultaat opgeleverd. Ik heb inmiddels contact opgenomen met Opel Nederland. Zou u het kenteken en/of chassisnummer aan ons kunnen e-mailen? Het e-mailadres is: experts@anwb.nl***

Reactie van Bert van der Laan:

Ik heb momenteel precies hetzelfde probleem met mijn Zafira 2.2 Direct uit 2006. Dit is een bekend probleem bij Opels met dit type benzinemotor. Twee jaar geleden al voor de tweede keer de brandstofpomp en drukregelaar vervangen en nu is de drukregelaar opnieuw kapot. Dit onderdeel is alleen in Engeland zeer beperkt leverbaar. Om in aanmerking te komen voor deze drukregelaar moet je verplicht naar de Opeldealer, die aan de hand van een aantal tests moet vaststellen of het probleem inderdaad de regelaar is. Zij moeten dan foto's maken van meetwaarden en kunnen dan een aanvraag indienen voor levering van het onderdeel uit Engeland. Levertijd onbekend, maar kan maanden duren. Ook moet je als consument betalen voor het uitvoeren van de test door de dealer. Zonder test sowieso geen onderdeel, dus je moet wel. Wij zouden deze week met de caravan op vakantie, maar dat gaat dus niet door.
Dit probleem is al heel lang bekend bij Opel, maar ze hebben jarenlang pompen, sensoren en drukregelaars vervangen terwijl zij wisten dat deze onderdelen niet deugdelijk zijn. Inmiddels schijnt er een gemodificeerde regelaar te zijn, maar daar kun je dus maanden op wachten. De oude is niet meer leverbaar.
Overigens is het ook niet geheel zonder gevaar om met de auto door te rijden, want het probleem wordt steeds erger totdat de motor onder het rijden opeens kan afslaan.
Ik blijf graag op de hoogte van de actie die door de Anwb wordt ondernomen***

Reactie van Michiel Claesen:

Van mijn collega's heb ik begrepen dat uiteindelijk het probleem door Opel Nederland (via de dealer) is verholpen.