Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

na grote onderhoud auto is gebleken dat koppeling matig was. na 350 km in duitsland begaf mijn koppeling.informatie stond na 1 week op de f

Vraag gesteld door wheppen op 13 juli 2016

Reparatie kosten met incl.onderhoud is € 3000,--ik vind dat de garage nalatig is geweest om mij niet vooraf hierover te informeren. Garage geeft geen reaktie.kan dit een juridische aangelegenheid worden en heeft dit een kans van slagen????.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bericht over een defecte koppeling 350 km de onderhoudsbeurt. Uw garage had slechts gemeld dat de koppeling matig was.

Mijn juridische collega heeft u eerder gemeld dat wat betreft de kosten voor de koppeling het geen zin heeft juridische stappen te ondernemen. Wanneer de garage wél nadrukkelijk had aanbevolen vóór de vakantie tot vervanging over te gaan had u immers óók die kosten gehad.

Ik ben wel van mening dat slechts de mededeling ''matig'' voor een professionele garage misschien te summier geweest is en had u wat meer nuance in de beoordeling van de koppeling mogen verwachten. Zeker met het oog op intensiever gebruik gedurende vakantiekilometers. Het enige waar u echter uw garage wel voor aansprakelijk zou kunnen houden is wanneer u buiten het ongemak extra kosten heeft moeten maken. Maar juridisch kunt u niet iets ondernemen vanwege een ''slechte beurt'' van uw garage. Hopelijk is uw garage toch nog in staat te erkennen nalatig en onvolledig geweest te zijn in het reparaties advies omtrent de koppeling. Soms is een bedrijf dan ook genegen een handreiking te doen om het vertrouwen te herstellen om de klant te behouden.