Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik heb gister bij autogarage Autohelevoet een 2de hands Volkswagen scirocco gekocht en onderweg naar huis ging de auto al stuk

Vraag gesteld door bryanvandenbos op 15 juni 2016

Ik ben op de A5 bij hectometerpaaltje 4,9 perfect geholpen door de ANWB en weggesleept naar de garage in Badhoevedorp. daar hebben zei de MICRO-V RIEM XF vervangen en 2x Koelvloeistof bijgevuld. Nou is dat jammer genoeg nog niet alles wat er stuk was er schijnt dus een olielekkage te zijn bij de krukaspoelie. de garage waar ik de auto kocht heeft de auto naar hun zeggen een kleine onderhoudsbeurt gegeven en ze hebben hem voor 2 jaar apk gekeurd. Nou is mijn vraag hoe kan ik dit het beste verder afhandelen aangezien het bedrijf mij geen Bovag garante wouden geven en ik nou wel met deze omkosten zit op de eerste dag en met gevaar voor eigen leven me auto aan de kant heb moeten zetten op de A5. Ik hoop dat jullie mij verder zouden kunnen helpen.

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een tweedehands Volkswagen Scirocco gekocht en onderweg naar huis heeft u pech gekregen. Het zou gaan om een olielekkage. Er is geen garantie overeengekomen, u vraagt hoe te handelen.

Conformiteit

Los van BOVAG garantie, bestaat er ook een soort wettelijke garantie. Dit wordt ook wel conformiteit genoemd. U mag van een tweedehands auto die u koopt redelijke verwachtingen hebben. U mag in ieder geval verwachten dat de auto enige tijd voor normaal en veilig gebruik geschikt is. Deze verwachtingen worden onder andere bepaald door de leeftijd van de auto, onderhoud, gebruik en kilometerstand en wat de verkoper over de auto heeft gemeld. In uw geval kon u niet eens met de auto thuiskomen.

Onderzoeksplicht

U heeft bij de aankoop van een tweedehands auto wel een vergaande onderzoeksplicht als koper. Als een probleem bijvoorbeeld bij een proefrit naar voren was gekomen, bepaalt dit ook uw mogelijkheden.

Ik adviseer u de verkoper aan te spreken en hem de gelegenheid geven de gebreken te herstellen. U kunt hiervoor ons stappenplan gebruiken.