Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Eis bij teruggedraaide km stand

Vraag gesteld door HPCM op 17 april 2018

Ik begrijp uit eerdere berichten dat ik een teruggave van de koopsom mag eisen nu ik er achter ben gekomen dat mij een auto met terugdraaide km stand aan mij is verkocht.
Maar ik heb bij de koop van de auto mijn andere auto ingeruild. Het bedrag wat ik betaald heb is op deze inruil gebaseerd.
Mag ik naast de daadwerkelijke betaalde aankoopsom ook een vergoeding eisen voor mijn ingeruilde auto (ik kreeg € 4000 terug voor mijn ingeruilde auto)

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een auto gekocht waavan de kilometerstand is teruggedraaid. U vraagt welke vergoeding u kunt eisen. U heeft bij de aankoop ook een auto ingeruild.

De inruil speelt zeker mee.

Bij een teruggedraaide kilometerstand kunt u zich beroepen op dwaling. U heeft de auto dan gekocht op basis van verkeerde informatie. De garage zal dan de auto terug moeten nemen en u de waarde daarvan moeten vergoeden.

De vergoeding is gebaseerd op het bedrag dat u in totaal heeft betaald voor deze auto. Een deel daarvan is betaald door middel van de inruil van uw vorige auto. Deze inruil telt dus mee en moet in het terug te betalen bedrag worden opgenomen.

Informatie over het vernietigen van een koopovereenkomst vindt u op onze website.