Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

diefstal auto

Vraag gesteld door Tjalling Lingsma op 12 juni 2015

geachte,
mijn Volvo V60 2011 is gestolen na inbraak in mijn woning.
ik heb deze gekocht bij een handelaar,maar heb een aankoop keuring gedaan bij een Volvo dealer, en ben in bezit van deze aankoopkeuring.
de verzekering geeft nu aan dat er een schade op heeft gezeten van 14.500 euro.
ik heb dit nooit geweten!!
heeft dit nu invloed op de schadeberekening?
en hoe gaat dat die dagwaarde berekening,tellen de extra,s ook mee?
ik hoop dat ik zo een beetje duidelijk ben geweest.
in afwachting op uw antwoord,
mail adres tlingsma@home.nl
met vriendelijke groet,
Tjalling

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Het uitgangspunt is dat de dagwaarde wordt uitgekeerd van de auto op het moment van de diefstal. U geeft aan dat er een behoorlijke schade is geweest. Als die schade echter destijds goed is hersteld levert dit geen waardevermindering van de auto op. Van belang is hoe de auto er op het moment van de diefstal aan te was. Extra's worden ook in de dagwaarde meegenomen, net als onderhoud en dergelijke. U kunt ook zelf een indicatie van de dagwaarde van uw auto opvragen via onze website: http://www.anwb.nl/auto/koerslijst#stap1***

Reactie van Tjalling Lingsma:

Hallo Annemieke,
ik krijg net de dagwaarde binnen, en de verzekering geeft aan er 1000 euro wordt afgetrokken omdat er 14.000 euro schade op had gezeten.
ik heb een aankoop keuring bij een officiële Volvo dealer gedaan voor de verkoop,en daar stond geen schade op vermeld.
vraag: is contra expertise zinvol?
bedankt alvast,
groet. Tjalling***

Reactie van Annemieke Zerdoun:

Uw auto heeft kennelijk een behoorlijke schade gehad. Mijn eerste antwoord moet ik gezien het bouwjaar van uw auto (2011) iets nuanceren. Als de schade ontstaan bij een vrij nieuwe auto kan er soms waardevermindering zijn alleen al door het feit dat er schade is geweest. U zou aan de expert moeten navragen waar hij de waardevermindering op baseert. U geeft aan een aankoopkeuring te hebben laten uitvoeren door een Volvo dealer. Heeft u dit rapport aan de expert laten zien? Er moet hoe dan ook wel een reden zijn om waardevermindering te rechtvaardigen. U zou de expert/verzekering kunnen voorstellen om een contra expertise te laten uitvoeren op kosten van ongelijk. Dit houdt in dat de kosten voor u zijn als u in het ongelijk wordt gesteld en voor de verzekering als u gelijk heeft. Dit kan een reden zijn voor de expert of verzekeringsmaatschappij om de zaak nogmaals te bestuderen of u een ander aanbod te doen.