Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zeer hoge boete in Frankrijk

Vraag gesteld door Fatih1 op 29 januari 2018

Ik heb een verkeersboete ontvangen uit Frankrijk. Dit is een absurd hoog bedrag. €375 of €300 als ik binnen 30 dagen betaal. Het bizarre vind ik dat het gaat om 58km/uur waar ik 50km/uur mocht rijden. Na correctie van 5km/uur ben ik dus beboet voor 3 km/uur. Via de ANWB site ben ik doorgelinked naar de site van ANTAI waar de boete netjes in het Nederlands vertaald is. Voor zover ik heb begrepen gaat het om een verhoogde boete. Maar ik heb nooit eerder iets ontvangen. Deze verhoogde boete heb ik aangetekend ontvangen. Omdat ik er van af wil zijn wil ik maar gewoon betalen, maar wat adviseert u mij? Kan het bedrag kloppen? Klopt het IBANnr.: FR593000100682358G000000053 waar het geld naar toe moet? Is dit het officiële rekeningnummer? Kan ik in het Nederlands bezwaar maken?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een boete ontvangen uit Frankrijk. De boete is fors bedrag. U heeft waarschijnlijk eerdere brieven niet ontvangen.

Als u een eerdere boete niet heeft betaald, dan is inderdaad een verhoging berekend. De hoogte van de boete wordt in Frankrijk mede bepaald door het moment waarop u deze betaald. Betaalt u snel, dan ontvangt u een korting. Betaalt u te laat, dan kost u dat een forse verhoging. In dat geval klopt het door u genoemde bedrag wel.

Heeft u de eerdere brief niet heeft ontvangen, neemt u dan contact op met de instantie die de boete int. Als u belt kunt u in het Nederlands te woord worden gestaan. U kunt dit in het keuzemenu aan de telefoon aangeven.

Voor meer informatie over boetes uit Frankrijk kunt u terecht op onze website.