Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Eén jaar na motor-revisie is de krukas gebroken, pech of slechte revisie?

Vraag gesteld door Alexandra71 op 19 augustus 2016

Vorig jaar hadden wij motor problemen met onze Peugeot 308 uit 2009. Omdat de auto nog niet echt oud was, hebben we besloten de motor te laten reviseren. Een flinke kostenpost.
Nu na een klein jaartje en 30.000 km gereden, breekt de krukas tijdens een rit op de snelweg. De garage vind het uiteraard heel vervelend voor ons, maar geeft aan dat er 3 maanden garantie zit op reparaties en dat bij een slechte revisie wij dit eerder gemerkt zouden moeten hebben.
Is het dus domme pech?
Of is dit toch te wijten aan een slechte revisie? En zo ja, wat is de kans dat dat dan nog aantoonbaar is in deze defecte motor? En zijn er na een jaar redelijkerwijs nog mogelijkheden om de garage aansprakelijk te stellen?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Een jaar na revisie (30.000 km) van de motor van uw Peugeot 308 (bj. 2009) is de krukas gebroken. De dealer stelt dat u slechts 3 maanden Bovag garantie heeft op de uitgevoerde reparatie en de gebruikte onderdelen. U vraagt zich af of de revisie vorig jaar wel deugdelijk is uitgevoerd.

Allereerst moet expertise duidelijkelijkheid verschaffen in de oorzaak van het breken van de krukas. De levensduur van een krukas is normaliter een autoleven lang.

Naast een beroep op de Bovag garantie kunt u ook immer een beroep doen op (non-)conformiteit ex art 7:17 BW (soort van wettelijke garantie).

Mocht u overeen rechtsbijstandverzekering beschikken; schakel deze in. Een andere mogelijkheid voor het slechten van geschillen met een Bovag garage; Geschillencommissie Voertuigen.

Voor meer informatie over klachten na reparatie en onderhoud, verwijs ik u naar onze website.