Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bekeuring Luxemburg

Vraag gesteld door FdR1949 op 7 juli 2018

Ik heb een bekeuring uit Luxemburg gekregen. Uit info via internet begrijp ik dat deze via CJIB zou moeten lopen. Ik heb hem echter rechtstreeks vanuit Luxemburg en moet het bedrag ook daar naar overmaken. Is dit een legitieme afwijking?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U heeft een bekeuring ontvangen uit Luxemburg en u vraagt zich af of het klopt dat dit niet via het CJIB loopt.

Als u een overtreding heeft begaan en u bent hiervoor niet aangehouden maar bijvoorbeeld geflitst dan wordt de bekeuring per post naar uw huisadres gestuurd.

Betalen

Op de bekeuring staat aangegeven hoe en binnen welke termijn de boete moet worden betaald. Er kan dus rechtstreeks worden betaald. Meestal loont het om de boete snel te betalen, omdat je dan korting krijgt.

Alleen officiële instanties kunnen kentekengegevens opvragen in een ander land. Heeft u twijfels over de echtheid dan kunt u contact opnemen met de instantie die de boete heeft opgelegd of de website van die instantie bekijken.

CJIB

Betaalt u de boete niet en gaat u ook niet in beroep dan wordt de boete onherroepelijk. Een boete uit de Europese Unie kan uiteindelijk in Nederland worden geïnd door het CJIB.

Meer informatie over ontvangen en verkeersboetes in Luxemburg en buitenlandse boete thuis ontvangen vindt u op onze website.