Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat mag je verwachten van advies en APK bij een BOVAG garage?

Vraag gesteld door Nikkiii21 op 29 juli 2015

Mijn vriend en ik hebben een Ford Fiesta uit 2005 met een huidige km stand van ongeveer 250 000 km. Afgelopen december is het voertuig APK goedgekeurd, sindsdien (in de afgelopen 6 maanden!) hebben we een aantal grote kosten gehad: oa nieuwe remschijven, distributieriem, schokbrekers met een totaalbedrag van bijna €2000,-. De distributieriem is als laatste vervangen, 3 weken geleden, op advies van de BOVAG Ford Tigchelaar garage waar we alle onderhoud en reparaties hebben laten uitvoeren. We zijn geadviseerd dat we er nog enkele jaren mee kunnen rijden en gezien de staat van de auto en de recente nieuwe onderdelen het onwaarschijnlijk zou zijn dat we op korte termijn grote problemen zouden hoeven voorzien. Vandaag hebben we te horen gekregen dat de 4 kleppen in de motor vervangen dienen te worden, we kunnen er nog maximaal een week mee rijden. Kosten €600,-.

Wij hebben vertrouwd op het advies en kundigheid van de garage om de diverse reparaties uit te laten voeren. Ik heb het gevoel dat we verkeerd geadviseerd en zelfs opgelicht zijn door deze betreffende garage daar het me sterk lijkt dat al deze reparaties niet voorzien hadden kunnen worden, zeker gezien de km stand.

We hebben besloten het voertuig niet meer te laten repareren, maar willen het hier niet bij laten zitten. De garage bied ons een inruilwaarde van €750, ver beneden de prijs van diverse onderdelen van nog geen half jaar oud.

Wat kunnen we nu doen?

Alvast bedankt voor de reactie.

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een tweedehands Ford Fiesta gekocht en in de afgelopen zes maanden heeft u veel kosten gehad in verband met diverse reparaties.

Het is de vraag welke kleppen er vervangen moeten worden. Als het gaat om de uitlaatkleppen is een bedrag van 600 euro volgens onze auto-experts niet veel. Normaliter kost een dergelijke reparatie in ieder geval het dubbele. Om uw vragen verder te kunnen beantwoorden heb ik nog enkele informatie nodig. Wat is de koopprijs van de auto geweest, waar en wanneer heeft u de auto gekocht (bij een Bovaggarage?) en heeft u garantie afgesproken?

Ik hoor graag van u.