Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vignet Slovenië vergeten

Vraag gesteld door Hanzehof op 30 juli 2018

Krijg ik automatisch een boete voor geen vignet te hebben? Of moet je staande gehouden worden? Dacht dat Slovenië alleen tol was en heb alleen vignet voor Oostenrijk nodig was.

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U bent vergeten een vignet voor Slovenië te kopen en u vraagt zich af hoe de controle hierop is.

Vignet verplicht

Voor voertuigen met een maximaal toegestaan gewicht tot 3500 kg is een tolvignet verplicht. Voertuigen zwaarder dan 3500 kg moeten een tolbadge gebruiken.

In Slovenië zijn alle snelwegen en autowegen tolwegen. Het is aan te raden het vignet aan te schaffen, ook als u van plan bent alleen over binnenwegen te rijden.Vaak is het onvermijdelijk dat u daarbij ook op een stuk snelweg terecht komt, zonder dat dit meteen herkenbaar is aan de borden.

Controle

De politie controleert heel vaak op de trajecten en de boete voor het niet hebben van het vignet is fors. Het is ons niet bekend of er ook op een andere manier wordt gecontroleerd, maar u kunt er beter rekening mee houden dat het wel gebeurt.

Verkrijgbaarheid tolvignet

  • Bij tolstations en bij diverse tankstations, supermarkten en kiosken in Slovenië.
  • Bij de grote tankstations in de buurlanden in de grensstreken met Slovenië.
  • Bij de winkels van onze zusterclub ÖAMTC in Oostenrijk.

Meer informatie over tol in Slovenië en over praktische informatie kunt u vinden op onze website***

Reactie van Jenniferdm:

Hoihoi,

Op dit moment zijn wij in Slovenië, gisteren hebben we vanaf Oosterijk gereden naar Bled. Nu kwamen wij er vandaag pas achter dat we een vignet moesten/moeten hebben ook voor Slovenië wij dachten ook allen Oosterijk.

Wij hebben er gelijk 1 gehaald vandaag, maar nou zijn we bang dat we als nog een boete krijgen? Hebben jullie hier ervaring mee? Kan dit alleen als je gecontroleerd ben en staande gehouden bent ? Of doen ze dit ook doormidden van Camara? Zoja ontvang je dan per Camara een boete of gewoon 1 in het algemeen??


Wij hopen dat iemand hier meer over kan vertelen. Het is erg stom van ons... nu peroreren onze vakantie er niet door te laten verpesten.


Met vriendelijke groet,***

Reactie van Henny van den Bergh:

Het is bekend dat de politie heel vaak controleert op de trajecten. Het is ons niet bekend of er ook op andere manieren wordt gecontroleerd. Misschien zijn er leden die er ervaring mee hebben?***

Reactie van Jenniferdm:

Danku voor uw antwoord!
Het was ook inderdaad bedoeld om te kijken of iemand hier ervaringen mee heeft. Heb veel op internet gezocht maar kom veel verschillende dingen tegen. Vandaag verder door gereden naar Kroatië MET Sloveens vignet gelukkig! Daar wel paar keer controle gehad bij de grens naar Kroatië! Hoop dat we er net optijd achter zijn gekomen en we niet straks een brief thuis op de mat hebben liggen. Daarom was meer mijn vraag hopend dat de gene die de eerste vraag gesteld heeft hier op zou reageren hoe het bij hen is afgelopen.***

Reactie van Hanzehof:

Hoi Jenniferdm, wij zijn alweer even thuis. Tot nog toe geen naheffing gezien. Maar ik meld mij zeker terug mocht het anders worden. Denk dat het alleen een bekeuring is bij ter plekke staande houden. Fijne vakantie nog.***

Reactie van Jenniferdm:

Ow wat fijn om te horen! Stelt me een beetje gerust! Heb zo ook het vermoede dat het alleen is als je staande gehouden wordt! Gelukkig zijn we er snel achter gekomen, naja gewoon een erg domme fout die we nooit meer zullen maken!
Dankjewel voor u reactie, hopelijk niet tot horens, ��
Jullie zijn heel slovenie 1x door geweest zonder vignet?