Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe zit het met de garantie

Vraag gesteld door Peter66 op 1 februari 2016

Op 14 januari 2016 heb ik een golf 5 variant 1.9 TDI gekocht uit het bouwjaar november 2007 met een kilometerstand 191000.
Bij de koop gaf de verkoper mondeling aan dat de auto goed was. Ik kreeg 2 maanden garantie op de motor en versnellingsbak.
Nu ik ongeveer twee weken en zo'n 1000 km verder, met de auto rijd merk ik dat de auto trilt als ik de koppeling laat opkomen en als ik de koppeling intrap als ik schakel een vreemd zoemend geluid maak. Volgens een monteur is de koppeling / drukgroep/ vliegwiel? defect.
Mijn vraag is of dit onder de garantie valt van de motor en versnellingsbak en als dit niet zo is omdat de koppeling buiten de motor zit, of dit onder een andere garantie valt. Ik bedoel dat dit een gebrek is die al aanwezig was bij aankoop.

Vr groet
Peter

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Twee weken geleden heeft u een ocaasion gekocht uit 2007, inclusief 2 maanden garantie op de motor en versnellingsbak. Nu blijkt dat de drukgroep/koppelingsplaten/vliegweiel mogelijk defect is. U vraagt zich af wat uw rechten zijn.

Mocht blijken dat evenbedoelde onderdelen defect zijn, dan biedt desbetreffende garantie helaas geen uitkomst.

Evenmin kuntu zich - mede gelet op bouwjaar/kilometerstand etc - in casu niet met succesbereoepn op de wettelijke garantie, oftewel: non-conformiteit (ex art 7:17 BW).

Voor meer informatie over klachten na aankoop, verwijs ik u graag naar onze webpagina: 'Klachten na aankoop'.

Tip: laat eerst een aankoopkeuring uitvoeren, alvorens tot koop over te gaan.