Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe handel ik een schade zaak af met buitenlandse auto?

Vraag gesteld door Wouters63 op 4 augustus 2015

In juli 2015 ben ik aangereden door een Duitse auto op luchthaven Weeze. Ik heb fikse schade aan mijn bestuurdersportier. Politie is ter plekke geweest en heeft een "Unfallmitteilung" gemaakt. Mijn verzekering doet niets met de melding omdat ik alleen WA beperkt casco verzekerd ben. Op de Unfallmitteilung staan wel de gegevens van de bestuurder en de auto eigenaar, maar zij reageren nergens op. Hun verzekeringsgegevens staat er niet op. Hoe kan ik nu zorgen dat ik mijn schade toch vergoed krijg?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een aanrijding gehad in Duitsland en u wilt uw schade verhalen. U heeft gegevens van de tegenpartij maar niet van de verzekeringsmaatschappij.

U kunt zich wenden tot het Nederlands Bureau om de gegevens van de verzekeringsmaatschappij op te vragen. Deze verzekeringsmaatschappij kunt u vervolgens aanspreken voor de door u geleden schade. Ook is het mogelijk om via het Nederlands Bureau de Nederlandse vertegenwoordiger van de betreffende Duitse verzekeringsmaatschappij op te vragen. U kunt dan de schade afhandelen via de Nederlandse Vertegenwoordiger.

Het Nederlands Bureau: http://www.nlbureau.nl/nbm/Home/Pages/Default.aspx