Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkeersboete vanuit Hongarije ontvangen.

Vraag gesteld door HansHeuvels op 27 juli 2015

De buren hebben tijdens onze vakantie 'getekend' voor een aangetekende brief uit Hongarije. Brief in Hongaars en Nederlands. In het Nederlandse deel is alles verkeerd ingevuld. Boete is 30.000 forint. Hoe serieus moet ik dit nemen.
Groet Hans Heuvels

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een boete ontvangen uit Hongarije. Kennelijk staan er in de vertaling diverse fouten. U vraagt zich af of de boete echt is.

Wij horen wel vaker dat een vertaling niet helemaal juist is. Overigens is het niet verplicht een Nederlandse vertaling bij te voegen. Een vertaling in het Engels is bijvoorbeeld ook voldoende. Of de boete echt is kan ik u zo niet zeggen. Wij hebben vooralsnog geen meldingen over valse boetes uit Hongarije ontvangen.

Informatie over de boetes in Hongarije vindt u op onze website.

Boetes uit Hongarije kunnen in Nederland worden geïnd als u niet betaald. 

 


***

 

 

 

Reactie van HansHeuvels:

 

 

De links die aangegeven worden voor informatie werken niet.
De officiële verklaring is in het Hongaars en daar snap ik niets van. De 'Informatiebrief is in het Nederlands, maar de computer heeft alle gegevens verhaspeld. Voorbeeld: voertuig van type - 2015.05.25, met het kenteken M5-os autopalya enz. En zo staat het vol fouten. En, de aangetekende brief is door de buren in ontvangst genomen. In hoeverre is deze hele situatie juridisch correct en wat kan ik hier aan doen? Of er sprake is van oplichting of fraude kan ik niet beoordelen maar het is wel zeer amateuristisch. Is het mogelijk de brief digitaal toe te sturen zodat deze door jullie te beoordelen is ?
Groet Hans Heuvels

 


***

 

 

 

Reactie van Annemieke Zerdoun:

 

 

Het feit dat de brief door de buren is aangenomen doet niets af aan de geldigheid ervan. De amateuristische vertaling ook niet. U moet echter wel kunnen begrijpen wat u wordt verweten en wat de consequenties daarvan zijn. U zou kunnen vragen om een betere vertaling, of een brief in een andere voor u begrijpelijke taal, bijvoorbeeld Engels.

Is u wel enigszinds duidelijk wat de overtreding is en hoe u deze kunt betalen? In dat geval kunt u ook direct betalen. Bezwaar maken heeft immers alleen zin als u kunt aantonen dat u de overtreding niet heeft begaan. Kunt u dit niet en u zou de boete niet betalen dan kan de boetete zijner tijd in Nederland door het CJIB worden geïnd.

 

 


***

 

 

 

Reactie van HansHeuvels:

 

 

Bedankt, het is duidelijk. Ik begrijp dat het een snelheidsovertreding is.
Groeten, Hans Heuvels.