Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mijn fietsdrager past niet op de gemonteerde trekhaak

Vraag gesteld door dink op 15 september 2015

Een peugeot 107 heb ik omgeruild voor een peugeot 108.
Op de 107 zat een trekhaak met een ronde kogel gemonteerd.
Bij de inruil heb ik bedongen dat op de nieuwe auto ook een trekhaak gemonteerd zou worden.
Inmiddels is dat gebeurd, maar nu past de fietsdrager (het afneembare deel) niet op de trekhaak omdat de kogel niet rond is, maar voorzien van een strip.
Navraag levert op dat dit is om te voorkomen dat cliënt een aanhangwagen monteert. Dit lijkt mij niet kunnen, omdat er uitgegaan wordt van de kwade trouw van cliënt. Er wordt vanuit gegaan dat het advies om geen aanhangwagen te koppelen
in de wind geslagen zal worden.
Cliënt wordt gedupeerd door eze "vooringenomenheid", omdat hij nu niet eens de fietsdrager kan monteren, wat uiteindelijk toch het enige doel was van de montage van de trekhaak.

Ik hoor graag uw reactie

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft uw Peugeot 107 omgeruild voor een Peugeot 108. U heeft aangegeven dat uw op de nieuwe auto ook een trekhaak gemonteerd wilde hebben. Het is echter niet mogelijk uw fietsendrager hierop te zetten. Dit omdat de trekhaak voorzien is van een strip in plaats van een kogel. 

Het hangt in deze af van hetgeen precies is besproken omtrent de montage van een trekhaak. Aangezien het niet mogelijk is een aanhanger te trekken met deze auto, zou de verkoper moeten weten dat u deze wilt gebruiken voor uw fietsendrager. U dient geleverd te krijgen wat u mocht verwachten, maar hetgeen over en weer is besproken (en afgesproken) is hierin doorslaggevend.