Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik heb een strafbeschikking gehad voor te hard rijden op de A20 rechts. Ik zou 133 km/h hebben gereden. Hoe bewijs ik dat dit niet waar is?

Vraag gesteld door ursusje op 4 mei 2016

A20 rechts bij hmp 31,2 tot 31,9. betreft trajectcontrole. Op de foto's staat auto met mijn kenteken. Ik rij op rechter rijbaan. Je mag er 80km per uur rijden. Ik reed ook 80. De foto's zeggen dat ik 133 heb gereden (tot 128 gecorrigeerd) op zaterdag 9-4-2016 om 09.48 uur. Druk toen en je kan daar helemaal niet zo hard rijden om die tijd. Hoe bewijs ik dat de foto's en/of de tijden die erop staan onjuist zijn? Apparatuur kapot? Waar kan ik dat informeren? Hebben meer mensen daar op die dag onterechte boete gehad?

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een strafbeschikking ontvangen in verband met te hard rijden. U stelt 80 km/u te hebben gereden, maar op de strafbeschikking staat dat er 128 km/u gecorrigeerd is gemeten. U vraagt hoe u kunt bewijzen dat tijd en foto's onjuist zijn.

Ik zie in eerste instantie geen mogelijkheden te bewijzen dat deze gegevens niet correct zijn of dat de apparatuur niet goed functioneert. Het lastige is namelijk dat de bewijslast bij u ligt in dit geval en u moet kunnen aantonen dat u deze overtreding niet heeft begaan.

Andere leden die op deze dag en locatie onterecht een boete hebben ontvangen, kunnen dit hier aangeven. Wij hebben daar vooralsnog geen berichten van ontvangen.

Meer lezen over bezwaar en beroep.