Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Compensatie vliegtuig vertraging van meer dan 9 uur

Vraag gesteld door Buffrey op 25 april 2018

Goedemiddag, wij hebben in juli 2016 een vertraging gehad van meer dan 9 uur. Wij hebben telefonisch contact gehad met D reizen, die verwees ons naar de duitse dochteronderneming Alltours. U begrijpt het al, van het kastje naar de muur gestuurd. Ik ben toen verder gaan kijken en ik heb in september 2016 de claim bij vlucht vertraagd neergelegd, echter zonder resultaat. Volgens vlucht vertraagd reageert de luchtvaartmaatschappij nergens op en zijn ze genoodzaakt de claim nu te stoppen omdat er geen enkele reactie komt. Omdat ik het niet zo makkelijk wil opgeven, leg ik mijn vraag bij jullie neer. Aankomende juli, is het 2 jaar geleden en vervallen mijn rechten om alsnog te kunnen claimen. Mijn vraag aan jullie: Wat kan ik nu nog zelf proberen om de luchtvaartmaatschappij alsnog aansprakelijk te stellen? En kunnen jullie mij juridisch bijstaan?

Alvast bedankt

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

In juli 2016 heeft u een vluchtvertraging van 9 uur opgelopen. U heeft uw vordering vervolgens - zonder resultaat - uit handen gegeven aan een claimbureau. U vraagt zich af welke stappen u nu nog kunt ondernemen, om alsnog aanspraak te maken op de compensatie.

Om aanspraak te kunnen maken op enige compensatie op grond van een langdurige vertraging, dient voldaan te zijn aan al de vereisten. Zie hiervoor onze webpagina Stappenplan bij vertraging vlucht.

Verjaring en stuiting vordering
Een vordering op compensatie bij vertraging verjaard na verloop van twee jaar na het ontstaan van de vordering. Door stuiting (waarbij de claim is ingediend bij de luchtvaartmaatschappij en/of er enige correspondentie mbt tot de vordering heeft plaatsgevonden - zal de vrjaringstermjn van twee jaar opnieuw ingaan.

ECC
Indien het hoofdkantoor van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij in de EU is gelegen, kunt u uw claim kosteloos indienen bij het Europees Consumenten Centrum (ECC: voor grensoverschrijdende geschillen).

Rechtsbijstand
Beschikt u over rechtsbijstand? Dien de zaak dan direct in.
ANWB leden die over Wegenwacht Compleet beschikken, hebben aanspraak op rechtsbijstand onder meer bij een dergelijke claim.

Civiele procedure
Wanneer het Nederlandse recht van toepassing is, kunt u er voor kiezen om de claim voor te leggen aan de Kantonrechter. Meer informatie hierover vindt u op de website van rechtspraak.nl