Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanrijding, maar geen schadeformulier

Vraag gesteld door Vignasse op 8 november 2015

Door drukke verkeersomstandigheden na aanrijding, auto met car. met truck met opl. geen schadeformulier met handtekening van tegenpartij. Wel alle ontvangen gegevens, van de politie, doorgegeven aan rechtsbijstand DAS. Deze zegt niet te kunnen handelen zonder schadeformulier en handtekening van tegenpartij. Wat te doen?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft na een aanrijding wel de gegevens van de tegenpartij genoteerd, maar geen aanrijdingsformulier ingevuld. Uw rechtsbijstandverzekering neemt de zaak nu niet in behandeling.

Als u de gegevens van de tegenpartij heeft kunt u uiteraard een afspraak maken om alsnog het aanrijdingsformulier in te vullen. Lukt dat niet, of werkt de tegenpartij niet mee, dan hangt het vervolgens af van de vraag of u ook zonder aanrijdingsformulier kunt bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is voor uw schade. Waren er bijvoorbeeld getuigen? In dat geval kunt u de getuigen om een verklaring vragen en deze naar uw rechtsbijstandverzekering sturen. Als u voldoende bewijs heeft om aan te tonen dat de tegepartij aansprakelijk dan kan uw rechtsbijstandverzekering voor u aan de slag.

Meer informatie over het verhalen van schade na een aanrijding vindt u op onze website.