Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Weigering van camping Betuwestrand Beesd

Vraag gesteld door tvsoest op 8 juni 2016

Geachte Heer/Mevrouw,

Wij staan al 4 jaar op camping Betuwestrand te Beesd. Wij hadden voor dit seizoen 2016 geboekt voor 2 maanden (en betaald,) op onze vaste plek Appel 65. Appel 65 is een toercaravan plek van 100 vierkante meter. Afgelopen 4 jaar stonden wij met een toercaravan van 6.20 meter opbouw (exclusief dissel) met voortent, erker, luifel en een kindertentje ernaast. Aangezien ik al een aantal jaar aan het kijken ben voor een grotere toercaravan heb ik al 3 jaar achtereenvolgens gevraagd aan camping medewerkers Sjon en Sietske van de Betuwestrand of ik met een grotere toercaravan (tandemasser) welkom was, waarop ik volmondig een ja-woord kreeg. Nu hebben mijn vrouw en ik een andere grotere toercaravan (8 meter opbouw exclussief de dissel) gekocht en wilde deze afgelopen zaterdag 4-6-2016 j.l. gaan neer zetten op onze vaste plek Appel 65. Caravan van de stalling gehaald en op weg naar Beesd. Eenmaal aangekomen daar nog 200,- euro bij betaald voor 5 weken extra en de borg voldaan voor de slagboom-sleutel, zodat we de caravan op zijn plek konden zetten. Toen kwam de eigenaar van camping Betuwestrand genaamd Arris om de hoek kijken van de receptie en zag onze caravan en beoordeelde dat wij niet welkom waren en zei "dat gaat niet gebeuren". De reden die hij aangaf is dat hij te groot is als toercaravan (ook zei hij dat het geen toercaravan was) terwijl hij prima past op de afmetingen van Appel 65!!! Helemaal verbaasd als we er bij stonden begrepen wij er niks meer van. Toezegging gehad van Sjon en Sietske en vervolgens door de eigenaar geweigerd worden met geen goede reden. wij gaven als commentaar dat hij prima op die plek paste en dat we er alleen een voortent zouden aanzetten. en we toezegging hadden van zijn personeel. Onbegrijpelijk voor ons als trouwe camping bezoekers van de Betuwestrand. Op deze camping staan meerdere grotere toercaravans van 7 tot 9 meter!!!

Nu mijn vragen:

- Mogen wij geweigerd worden terwijl alles voldaan was en toezegging hadden gekregen van de medewerkers.
- Is een hobby-695 van 8 meter berekent zonder de dissel geen toercaravan dan?
- Op de website van de betuwestrand is nergens terug te vinden wat de toegestane lengte van een toercaravan moet zijn. Ook nergens een brochure met deze regelementen. Als wij dit hadden geweten hadden we nog geen grotere caravan aangeschaft!!!

Wij hopen dat u ons verder kan helpen, wij voelen ons erg ongelukkig en verdrietig, dat niet alleen ook is onze vakantie verpest!! Dat wil zeggen dat we niet zomaar een andere camping kunnen boeken doordat het vol geboekt is. ook komen er extra kosten met ons mee i.v.m. stalling ophalen etc....

Wat kan u voor ons betekenen?

Met vriendelijke groet,

T. Verwoerd.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich onder meer af of camping Betuwestrand te Beesd u wel had mogen weigeren ondanks de huurovereenkomst en toezeggingen.

Op grond van de huurovereenkomst voor desbetreffende plaats op de camping alsmede de toezeggingen van het personeel mocht u er op vertrouwen dat uw nieuwe en grotere toercaravan toegelaten zou worden op uw vaste plek.
Evenmin blijkt uit de voorwaarden dat een caravan van desbetreffende afmetingen niet is toegestaan op de camping.

Kennelijk past de campingeigenaar willekeur toe; op de camping staan er immers caravans met dezelfde afmetingen en zelfs groter.

Oftewel; de campingeigenaar heeft u mijns inziens ten onrechte de toegang geweigerd, waardoor hij toerekenbaar tekort is geschoten in de nakoming van de huurovereenkomst (wanprestatie) en voorts schadeplichtig is.

Het moge voorts duidelijk zijn dat een Hobby 695 een toercaravan is en géén stacaravan.

Helaas is camping Betuwestrand te Beesd sinds enige jaren geen lid meer van de RECRON, waardoor u nu de klacht niet ter beoordeling kunt voorleggen aan de Geschillencommissie Reccreatie.

Mocht u over een rechtsbijstandverzekering beschikken; schakel deze in om uw eventuele geleden/ te lijden schade te verhalen op de camping.