Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat valt onder de garantie na een reparatie aan mijn auto?

Vraag gesteld door Joost90 op 11 januari 2018

Ik heb twee maanden geleden mijn Volkswagen Scirocco 1.4 tsi uit 2009 laten repareren bij Martin Schilder. Het ging om de mechatronic. Nu, 2 maanden later heb ik exact dezelfde symptomen. Ik heb hem naar Martin Schilder gebracht en zij hebben na een korte diagnose geconcludeerd dat het niet aan de mechatronic ligt, maar aan de DSG bak zelf. Wat nu? Ik heb 2 jaar garantie op de mechatronic. De kosten voor de mechatronic waren al €1.200,- incl. BTW en nu moet er naar alle waarschijnlijkheid mijn DSG bak vervangen worden. Waar kan ik aanspraak op maken? Gezien de symptomen exact hetzelfde zijn en ik bijna niet kan geloven dat het een ander probleem is dan de mechatronic?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt twee maanden geleden uw auto laten repareren. Het zou ten eerste gaan om een defect in de mechatronic. Dat is toen aangepakt. Later krijgt u er weer problemen mee en blijkt dat het probleem nu in de DSG bak zelf zit. U vraagt zich af of u ergens aanspraak op kunt maken.

Problemen met DSG bakken en in het bijzonder met de mechatronic komen vaker voor. Halverwege het jaar 2014 werd bekend dat er een verkeerde soort olie in dergelijke bakken zat die de problemen veroorzaakt. Omdat u dus al enige tijd met mogelijk verkeerde olie hebt gereden kan er sprake zijn van overmatige slijtage. Ik raad u dan ook aan om de dealer hierop te wijzen en voor de reparatie een vergoeding te verlangen.

Meer informatie over reparatie en onderhoud vindt u op onze website.