Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

recron voorwaarden

Vraag gesteld door Jan Oudman op 28 mei 2015

Goedemiddag,

Ik sta al ca 20 jaar op een terrein voor stacaravans
Na alle waarschijnlijkheid wordt onze huurovereenkomst na 31 december 2016 niet meer verlengd.

De eigenaar/beheerder beroept zich op het art. over herstructurering die hij wil realiseren.
Het gaat om een mooi terrein, het ziet er allemaal prima uit en alle huurders zijn tevreden over de opzet van het terrein.

De ware reden van opzegging is naar alle waarschijnlijkheid dat de eigenaar het terrein wil verkopen en daarvoor is een ontruimd terrein nodig.

Er blijkt al enige tijd dat de eigenaar/beheerder weinig lol meer heeft in het exploiteren van een degelijk terrein ( gasten worden onvriendelijk behandeld, plannen die hij had zijn niet uitgevoerd en er zijn na verluid ook financiële problemen.)

Graag uw advies of wij langs juridisch weg een kans hebben om te mogen blijven

In afwachting van uw reactie

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft al jaren een plaats op een Recron camping. Deze wordt nu opgezegd.

Op grond van de recron voorwaarden kan een  campingeigenaar opzeggen als de bedrijfsvoering van de camping ophoudt te bestaan. Dat is niet het geval als de camping wordt verkocht. In dat geval blijft de bedrijfsvoering in stand en mag niet worden opgezegd.

Ook kan de plaats worden opgezegd als er sprake is van herstructurering. Er moet dan wel een concreet en uitvoerbaar plan zijn, in die zin dat eventuele benodigde vergunningen, wijziging of ontheffing van het bestemmingsplan is verleend, of op korte termijn te verwachten is.

Voor informatie over uw rechten in het geval van herstucturering verwijs ik u naar onze website: http://www.anwb.nl/rechtshulp/op-de-camping/stacaravan-en-uw-rechten/herstructurering