Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bumper, trekhaak afstand klein. Fietsendrager past niet

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 20 augustus 2023

Ik wou een Movanext fietsdrager kopen. Deze paste net niet op de trekhaak, omdat de afstand tussen bumper en kogel trekhaak te klein was. Vraag is 2at is de beste manier om een geschikte fietsdrager te vinden, omdat nergens de afstand bumper- kogel trehaak te vinden is

Antwoord van Wouter

Antwoord van Wouter

ANWB Expert

U vraagt wat de beste manier is om een fietsendrager te vinden die op uw trekhaak past. Ook geeft u aan dat de afstand tussen uw trekhaak kogel en de bumper klein is waardoor de koppeling van de fietsendrager tegen de bumper aankomt.

Hieronder licht ik mijn antwoord toe en geef ik u advies.
De koppeling van een fietsendrager is groter uitgevoerd dan de koppeling van een aanhangwagen. Hoofdoorzaak is dat de koppeling de last moet drager welke op de fietsendrager geplaatst wordt.

Het is inderdaad een flinke zoektocht om in alle technische tekeningen van fietsendragers de maatvoering van de koppelingen op te zoeken. En zo een drager te vinden die geschikt is voor uw auto.
Advies:
Ik raad u aan een trekhaak specialist te bezoeken. Er bestaat een mogelijkheid dat er voor uw trekhaak verschillende kogels te verkrijgen zijn. Hiermee zou u de afstand tussen bumper en kogel kunnen vergroten. Het grote voordeel is dan dat u elke fietsendrager kunt plaatsen die er te koop is.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.