Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ABUS Amparo ART 2 gekeurd ringslot

Vraag gesteld door T. Hermanns op 5 oktober 2023

Ik heb in 2021 een fiets gekocht en direct een fietsverzekering van 3 jaar looptijd afgesloten.
Bij diefstal krijg ik een bepaalde som uitbetaalt maar alleen als mijn ringslot minimaal 2 sterren van stichting ART heeft. Op het slot en de factuur kan ik dat niet zien maar de fietsenmaker zegt dat mijn slot aan deze voorwaarde voldoet.

OLp de website van stichting ART staat het slotnummer weliswaar als ART slot met 2 sterren vermeld maar de goedkeuring is vervallen. Alle sloten met slotnummer Amparo zijn vervallen.

Vraag: Kan mjin verzekeraar de uitbetaling in het geval van diefstal weigeren? Het lijkt mij niet aannemelijk. Dat zou betekenen dat ik om de zoveel tijd de stichting ART zou moeten raadplegen en dan om de zoveel tijd een nieuw ringslot zou moeten kopen.

Graag uw advies.

Antwoord van Wouter

Antwoord van Wouter

ANWB Expert

U geeft aan dat de ART certificaten van alle sloten uit de Amparo serie van ABUS zijn komen te vervallen. En tevens vraagt u hoe dat verzekering technisch zit.

Hieronder licht ik mijn antwoord toe:
Het klopt dat de sloten database van stichting ART aangeeft dat de Amparo 485 LH-2 en 4850 ringsloten zijn komen te vervallen.

Wat niet klopt is dat alle sloten uit de Amparo serie zijn vervallen. Stichting ART heeft twee sloten in hun database staan die niet als Amparo vermeldt zijn. Terwijl de ringsloten 4650 en de 4750 dat wel zijn. Hier wordt aan gewerkt.

Verzekering
U vraagt of een verzekeraar uitbetaling kan weigeren op het moment dat uw slot een vervallen ART certificaat heeft.
Bij onze Unigarant verzekeringen (volle ANWB dochter) is het antwoord nee.

In de verzekeringsvoorwaarden staat vermeldt dat de verzekering is gebaseerd op de gegevens die u bij afsluiten heeft verstrekt.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.