Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

E-bikes op Opel Meriva fietsendrager (Flexfix)

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 28 maart 2023

Welke e-bikes passen op een ingebouwde fietsendrager van een Opel Meriva uit 2012. De drager is vergelijkbaar aan een Twinny Load en mag per fiets 20 kg hebben. Er kunnen 2 fietsen op staan, maar gaat om het vervoeren van één. Bij Opel weten ze geen oplossing. Met middenmoter is niet mogelijk is geprobeerd.

Antwoord van Wouter

Antwoord van Wouter

ANWB Expert

U vraagt welke e-bikes u kunt vervoeren op de ingebouwde fietsendrager van uw Opel Meriva uit 2012. Opel noemt dit systeem Flexfix en is qua plaatsing van de trappers vergelijkbaar met de Twinny Load.

Soorten E-bikes

Elektrische fietsen zijn  er in 3 soorten.

  1. Voorwielmotor aangedreven
  2. Middenmotor aangedreven
  3. Achterwielmotor aangedreven

Wanneer u geen middenmotor aangedreven e-bike kwijt kunt op uw fietsendrager dan kunt u zich oriënteren op een e-bike met een voorwielmotor of een achterwielmotor. Wanneer u op één van deze linken klikt zult u zien dat ik gekozen hebt voor het filter van fietsgewicht tot 22kg. Zo kunt u gemakkelijk e-bikes bekijken en vergelijken.

Oorzaak en conclusie

De e-bike met middenmotor past niet in de slede van de Flexfix fietsendrager. Dit komt door beperkte ruimte tussen de trapper en de elektromotor.  Bij een e-bike met een voor- of achterwielmotor zijn de trappers gelijk aan die van een normale fiets en heeft u dit probleem niet.