Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Intube accu beveiligen

Vraag gesteld door M. van Asperen op 3 oktober 2022

Van mijn Sparta c grip elektrische fiets is recent mijn accu uit het frame gestolen. Er zit een slot op maar die is kapot gemaakt. Bestaat er een (beugel) slot welke om het frame past en de accu kan afsluiten tegen diefstal?

Antwoord van Wouter

Antwoord van Wouter

ANWB Expert

 

U vraagt of er een extra slot beschikbaar is om uw intube accu te beveiligen.

Er zijn nog geen artikelen beschikbaar die specifiek dienen voor het extra beveiligen van de intube frame accu. Het slot waaraan u refereert in het fietsframe dient puur ter vergrendeling van het accupakket en heeft geen beveiligende werking. Veelal is de vergrendeling kwetsbaar vanwege de gebruikte materialen en is het voor dieven gemakkelijk om met een schroevendraaier de vergrendeling los te wippen.

Wel zou u bijvoorbeeld met één of meerdere Hiplocks of ABUS Combiflex TravelGuards uw framecover kunnen voorzien van deze tyrewrap achtige slot oplossing. Hierdoor moet er meer moeite gedaan worden en zal een dief eerder doorlopen naar de volgende fiets.
Vertrouwd u de aangedragen sloten toch niet dan is uw enige en ook de meest verstandige optie om het accupakket in een (rug)tas mee te nemen.

Links:
- Hiplok Z Lok - Security Ties - Hiplok
- Fahrradschloss | Combiflex™ TravelGuard schwarz | ABUS